zondag, juli 14, 2024

Ullapool: schilderachtig vissersdorp ideaal voor een actieve vakantie

Populair

Ullapool is een historisch, schilderachtig vissersdorpje in de Schotse Hooglanden (Highlands). Wandel door de straten en bekijk de prachtige oude huizen, kerken en andere bouwwerken. Of maak er een actieve vakantie van en ga een van de vele bergen beklimmen of zwemmen in de meren. Ullapool staat namelijk ook bekend als een buitenparadijs en is door het tijdschrift Outdoor Fitness uitgeroepen tot een van de top 10 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk voor een actieve bestemming. Het dorp heeft een centrale ligging waardoor je makkelijke andere prachtige bestemmingen bereikt. Laten we kijken naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Ullapool.

Wandelen, bergen en ander prachtig natuur in Ullapool

Verken enkele van de mooiste bergen en heuvels van Schotland in Inverpolly National Nature Reserve. Mooie landschappen, wilde dieren om je heen (denk aan boommarters, buizers en steenarenden), schitterende bloemen en fantastische uitzichten. Neem je camera mee en verken deze adembenemende plek in Ullapool.

Beklim Ullapool Hill voor prachtige uitzichten over Loch Broom en Loch Achall. Deze heuvel is ook prima te doen voor beginners en het duurt ongeveer 2 uren om naar de top te gaan en weer naar beneden.

Op ongeveer 20 minuten rijafstand vanuit Ullapool ligt Knockan Crag National Nature Reserve, een reservaat wat je niet over moet slaat. Leer over de lokale geologie, bekijk de oudste rotsen ter wereld en bewonder “The Moine Thrust”: twee continenten die miljoenen jaren geleden op elkaar botsten. Je vindt zelfs gedichten die in de rotsen gegraveerd zijn. Het is de plek voor een mooie wandeling waar je ook over geschiedenis en wetenschap leert.

Bezoek ook Leckmelm Shrubbery and Arboretum, een magische plek waar je de mooiste bloemen vindt. Wandel door deze tuinen en geniet van verschillende soorten planten om je heen. Houd je meer van een wandeling door bossen, bezoek dan Lael Forest Garden. Hier vind je bijzondere bomen, exotische soorten van over de hele wereld.

Nog zo’n magische tuin is Inverewe Gardens. Je bevindt je middenin verschillende kleuren en geuren van schitterende bloemen. Bekijk prachtige bomen, planten, wilde dieren en kom tot rust in deze oase. Hoewel deze tuinen een uur rijden zijn vanaf Ullapool, zijn ze toch een bezoek waard als je tijd hebt.

Ben je op zoek naar avontuur, bezoek dan Corrieshalloch Gorge. Loop over de hangbrug terwijl River Droma onder je stroomt. Bekijk ook de schitterende watervallen onder je en een van de meest spectaculaire kloven van het Verenigd Koninkrijk.

Hotelaanraders in Ullapool

Ben je op zoek naar een hotel in of nabij Ullapool? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

Musea en kunst in Ullapool

Midden in het centrum van Ullapool ligt Ullapool Museum. Dit museum vertelt het verhaal van de bewoners van Ullapool en de geschiedenis van het dorp zelf. Bekijk de collecties landbouwwerktuigen, huishoudelijke voorwerpen en andere objecten. Ontdek hoe het leven was destijds en leer hoe de huizen door de eeuwen heen zijn veranderd. En mocht je Schotse familieleden hebben, dan is het interessant om te weten dat er daar een stamboomregister is.

Bezoek ook An Talla Solais Galerij, een prachtige collectie kunstwerken van lokale kunstenaars. Je vindt er schilderijen, foto’s, aardewerk en andere soorten kunstwerken. Er zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen. Zo is er altijd weer wat nieuws te zien.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -