donderdag, april 25, 2024

Pitlochry: een schilderachtig stadje met onvergetelijke uitzichten en imposante bouwwerken

Populair

Pitlochry is een Victoriaanse stad in Schotland. Dit stadje ligt in Highland Perthshire, een paradijs voor natuurliefhebbers. Geniet van bergen, bossen, heuvels, meren, schitterende uitzichten en andere adembenemende natuur in en rondom Pitlochry. Verder leer je ook meer over de geschiedenis van deze stad in indrukwekkende bouwwerken. Laten we naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Pitlochry kijken.

Geniet van adembenemende natuur in en rondom Pitlochry

Begin je reis bij River Tummel, een mooie rivier waar je vanuit de brug een geweldig uitzicht hebt over de stad en het water. Deze plek is vooral populair bij bezoekers in de lente en de zomer, want je kan daar in die maanden vissen. Geniet van rust, een mooi uitzicht en hopelijk heerlijk verse vis. Daarnaast kan je ook Pitlochry Dam Visitor Centre bezoeken waar je meer leert over de geschiedenis van waterkrachtcentrales in Schotland. Er zijn binnen ook leuke educatieve activiteiten voor kinderen. Een leuke plek om te bezoeken, zeker als je met kinderen reist.

Wil je vissen in Pitlochry op een plek waar je natuur om je heen vindt en een spectaculair uitzicht hebt, ga dan naar Loch Tummel. Daar vind je ook wandel- en fietsroutes, en je kan je natuurlijk ontspannen in de natuur.

Voor een onvergetelijk uitzicht, ga naar Queen’s View. Dit is een van de meest gefotografeerde plekken van Schotland, dus zeker een bezoek waard. Geniet daar ook van een mooie wandeling en kom tot rust in een van de leuke cafés in de buurt. Op ongeveer 15 minuten rijafstand ligt Ben Vrackie, een mooie heuvel van 841 meter hoog die je een schilderachtig uitzicht biedt over Pitlochry. Als je naar de top van Ben Vrackie wilt, neem er de hele dag voor. Want het is een wandeling van 4 tot 5 uren lang.

In de buurt van zowel Queen’s View als ook Ben Vrackie, ligt Tay Forest Park. Daarbinnen vind je Faskally Wood, een enorm bosgebied met talloze mooie bomen, sommige meer dan 200 jaar oud. Kies een van de vele wandelpaden en geniet van natuur en rust. Vooral in de herfst is het leuk, want dan zie je de mooiste herfstkleuren om je heen. Verken ook Loch Dunmore waar je een schilderachtig uitzicht hebt over een boothuis en een houten loopbrug.

Nog een mooi natuurgebied is Black Spout Wood. Daar word je niet alleen maar omringd door prachtige bomen en planten, maar er is ook een plek waar je de Black Spout waterval kan bewonderen.

Hotelaanraders in Pitlochry

Ben je op zoek naar een hotel in Pitlochry? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

Leer over de geschiedenis van Pitlochry in alle indrukwekkende bouwwerken

Een museum en een paleis vol met geschiedenis is Atholl Palace Museum. In dit indrukwekkend gebouw vind je films, foto’s, geluiden en tentoonstellingen die je over de Victoriaanse geschiedenis vertellen. Ga terug naar de Victoriaanse tijd en begin je ontdekkingsreis in een treinwagon, kijk in de kasten van dokters destijds en verkleed je als een hotelbediende. Dit interactief museum is een leuke plek voor alle leeftijden.

Blair Castle

Bezoek ook Blair Castle, een kasteel uit de 13e eeuw die oorspronkelijk het huis was van de Atholl familie. Binnen vind je 30 kamers die je mee terug nemen in de tijd. Bekijk de historische meubels, schilderijen, wapens en andere delen van de kamers en ervaar het leven enkele eeuwen geleden. Loop door The Entrance Hall en bekijk de wapens die gebruikt waren tijdens de Battle of Culloden, ga binnen in The Dining Room en ervaar hoe men destijds dineerde en bekijk alle schitterende meubels en kunstwerken in The Drawing Room. Dit kasteel is van binnen nog imposanter dan van buiten.

Verder kan je Blair Athol Distillery niet missen, een van de oudste distilleerderijen in Schotland. Van buiten lijkt het gebouw uit een sprookje te komen. Binnen kan je voor een van verschillende tours kiezen, zoals Blair Athol Signature Tour, Blair Athol Allt Dour Tour en Blair Athol Cask & Cocktail Experience. Tijdens deze laatste rondleiding krijg je meer te horen over het verhaal van Blair Athol.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -