donderdag, april 25, 2024

Donegal: authentiek Iers stadje langs hoge kliffen en fraaie landschappen

Populair

Donegal is een prachtig graafschap met afgelegen dorpjes en ruige landschappen. Je kunt deze regio het beste per auto verkennen, zodat je alle bergpassen en schattige kustplaatsjes eenvoudig kunt bereiken. Van leuke festivals tot afgelegen stranden en van prachtige graslanden tot indrukwekkende Ierse architectuur, Donegal heeft het allemaal!

Grootste Ierstalige regio

Donegal is een stadje in County Donegal. Dit graafschap omvat het grootste Ierstalige gebied van het land. In deze regio ervaar je de culturele identiteit van de Ieren. Geniet van de afgelegen stranden, kleine dorpjes met pubs waar je Ierse vioolmuziek hoort en bewonder de hoge kliffen.

Bewonder de hoogste kliffen van Europa bij Slieve League

In het westen van Donegal ligt Donegal Bay. Dit landschap heeft een van de hoogste kliffen van Europa: de Slieve League. Deze kliffen rijzen maar liefst 600 meter boven zeeniveau en ze zijn adembenemend mooi. Je kunt in dit gebied een mooie wandeling maken en genieten van het prachtige uitzicht over de Slieve League.

Bezoek universiteitsstadje Letterkenny en Glenveagh National Park

In het graafschap Donegal bevindt zich ook het plaatsje Letterkenny. Dit stadje is gelegen op de oevers van River Swilly. Het is een knusse universiteitsstad met een unieke architectuur. Ten noorden van Letterkenny vind je het Glenveagh National Park. Dit is een prachtig gebied met bossen, graslanden en meren. In het midden van het nationale park staat het Glenveagh Castle. Bewonder de Victoriaanse architectuur en de schitterende botanische tuinen van het landgoed. Glenveagh National Park heeft veel leuke wandelroutes. Tijdens de wandeling maak je kans op het zien van unieke broed- en trekvogels, dassen, vossen en herten.

Forts, golfbanen en stranden

In Donegal vind je ook het indrukwekkende fort van Grianan of Aileach. Dit fort ligt op een bergtop van het schiereiland Inishowen. Dit eiland ligt in het noordelijkste puntje van Ierland en is zeker de moeite waard om de ruige stranden van Kinnagoe te bezoeken. Vanuit de zuidelijke kust van Donegal kun je het dorpje Bundoran bezoeken. Dit is een populaire plek in het graafschap door de surf stranden en golfbanen.

Fintra road nabij Killybegs County Donegal in Ierland

Geniet van de grillige Ierse rotskust bij Malin Head

Landtong Malin Head is een van meest toeristische trekpleisters van Donegal en dit is dan ook zeker een van de plekken die je niet kunt missen tijdens je reis door Donegal. Het is even rijden naar het meest noordelijke puntje van Ierland, maar Malin Head is zeker de moeite waard. Je kunt hier een prachtige wandeling maken langs de Ierse rotskust. In dit gebied zijn zelfs enkele scenes opgenomen van Star Wars. Geniet van de grillige kust, rondvliegende Jan-van-Genten en het prachtige groene landschap.

Leuke jaarlijkse evenementen in Donegal

Donegal heeft elk jaar ook enkele leuke evenementen die zeker een bezoekje waard zijn. Zo vindt er in juli het Earagail Arts Festival plaats. In maart is het Inishowen International Folk Song & Ballad Seminar een echte aanrader. Verder is het culturele Gaelic evenement in Donegal Castle zeker een ticket waard!

Hotelaanraders nabij Donegal

Ben je op zoek naar een hotel in of nabij Donegal? Dit zijn onze aanraders als het gaat om goedkope hotels, een hotelkamer met ontbijt of bijvoorbeeld een luxe hotelkamer met bad of jacuzzi.Booking.com

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -