donderdag, april 25, 2024

Charles Dickens Museum: Het voormalige woonhuis van de iconische schrijver

Populair

Het Charles Dickens Museum is eigenlijk voor iedere bezoeker een must, onder meer omdat nieuwsgierigheid teweeg wordt gebracht. Charles Dickens staat in Engeland bekend als één van de beroemdste schrijvers uit de geschiedenis.

Het museum is daadwerkelijk het woonhuis geweest van Charles Dickens waardoor je je nog meer verbonden kan voelen met zijn werk en levensstijl. Hij heeft hier de boeken Oliver Twist, Nicholas Nickleby en The Pickwick Papers geschreven. Het museum bestaat uit verschillende kamers, zoals zijn studeerkamer en verschillende slaapkamers in Victoriaanse stijl. De kunst en cultuur die je hier tegen komt zijn een verrijking voor jouw bezoek aan Londen. Er zijn hier zelfs tentoonstellingen die je even helemaal meenemen in de sferen van Dickens. Nog wat informatie nodig voordat je hierheen gaat? Je vindt het allemaal hier.

Wat kun je verwachten van een bezoek aan het Charles Dickens Museum?

Het woonhuis dat, nu een museum is, beschikt over vijf verdiepingen. Er zijn veel verschillende kamers die je tegen komt waardoor je terug in de tijd gaat toen Dickens hier leefde. Via de karakteristieke gangen kom je in de historisch sierlijke kamers terecht. Je komt kamers tegen zoals de eetkamer, studiekamer, slaapkamer, salon en nog meer kamers. Deze kamers zijn al een bezienswaardigheid op zich en naast deze galerij zijn er ook tentoonstellingen die een perfecte aanvulling zijn op jouw bezoek.

De klassiekers die Charles Dickens geschreven heeft zal je uiteraard zeker tegenkomen. Het is heel bijzonder om te bedenken dat hij dit geschreven heeft in de ruimte waar jij rondloopt. Naast de klassiekers hield Dickens er ook van om spookverhalen te schrijven. Hij geloofde niet zozeer in geesten, maar hij interesseerde zich wel in het bovennatuurlijke. Deze kant van hem wordt ook zeker belicht. Het museum bestaat uit bijzondere bezittingen van Charles Dickens om hem op meerdere vlakken te leren kennen en begrijpen. Hierbij kan je denken aan de meubels, manuscripten en unieke schilderijen.

Hoe kom je aan tickets voor het Charles Dickens Museum?

De tickets voor dit intrigerende museum kan je van te voren online boeken. Dit is sterk aan te raden om vooraf te doen, want dan hoef je niet in de rij te staan. Je kan dus met een kleine moeite veel tijd en energie besparen. De tickets kan je op de Charles Dickens museum website vinden, maar ook op andere websites waar je misschien nog een leuke deal kan scoren. Het museum is van woensdag tot en met zondag geopend. Het is altijd goed om van te voren te checken op openingstijden die kunnen afwijken.

Hoe kan je het Charles Dickens Museum het beste bereiken?

Het museum in gevestigd aan de Doughty Street 48. Je kan op verschillende manieren bij het museum komen. Je kan met de metro gaan en het dichtstbijzijnde station is dan Russell Square. Changers Lane en Kings Cross/St Pancras Station zijn ook stations die dichtbij zijn. De fiets is ook een optie en je kan de fiets in de straat kwijt. Voor de deur is geen parkeergelegenheid, maar je kan jouw voertuig wel kwijt op Russell Square.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -