donderdag, april 25, 2024

Alles over het mooiste en grootste park in Londen: Hyde park

Populair

Wist je dat het Hyde park 140 hectare groot is? Dat zijn wel meer dan 140 gemiddelde voetbalvelden bij elkaar. Dit enorm grote park is eigendom van de Britse Koninklijke familie.

Het is dus één van de Royal Parks of London en het is vernoemd naar Anna Hyde. Het park is al een hele lange tijd terug geopend, namelijk in 1637. Om het gehele park heen loopt het ruiterpad genaamd Rotten Row. Middenin het park kom je een langwerpig meer tegen, het Serpentine Lake. In dit park bevindt zich ook de herdenkingsfontein voor Prinses Diana. Voor ieder is hier wat te doen, voor jong en oud. Er zijn speelvelden voor kinderen, wandelroutes voor de ontspanning, er worden popconcerten en sportevenementen georganiseerd als amusement en Serpentine Road speciaal voor de skaters. Het is dus een park vol beleving, meer hierover weten voordat je een bezoekje brengt?

Hoe ziet een dagje Hyde park eruit?

Bij een bezoek aan Londen hoort een bezoekje aan het Hyde park. Je voelt je hier meer één met de natuur van Londen en tegelijk vermaak je je hier uitstekend. In de basis kent het park veel groen en een meertje. Wat je dus al zou kunnen doen is een kleedje meenemen, wat lekkers, wat drinken en heerlijk genieten van wat er om je heen gebeurt. Als je iets actievers wil doen dan kan dat natuurlijk ook. Je kan een grote wandeling maken door het park heen en dan kom je genoeg tegen. Je komt bijvoorbeeld langs het Serpentine Lake waar in de zomer roeibootjes en zeilbootjes te vinden zijn. Je ziet soms ook zwemmers hier. Waar je ook langskomt is de fontein voor prinses Diana in de vorm van een ovale stenen ring. In het park kom je meerdere gedenktekens tegen. Het kan ook gezellig zijn om langs de speelvelden en het skate terrein te lopen.

Bovenaanzicht van het Memorial gedeelte in het Hyde Park ter ere van prinses Diana.

Welke activiteiten kun je doen in het Hyde Park?

Het lopen door het park is al een activiteit op zich, maar als je naar meer beleving zoekt kan dat natuurlijk ook. In het park vinden evenementen plaats zoals popconcerten, sportevenementen en manifestaties. Dit komt regelmatig voor, dus een grote kans dat er iets te beleven is tijdens je verblijfperiode. Dit kan je ver van te voren of op de dag zelf nog checken. Je kan activiteiten doen op verschillende niveaus van intensiteit en elke leeftijd vindt hier wel een aangename bezigheid. Denk aan hardlopen, fietsen of yoga.

Welke bezienswaardigheden zijn er in het Hyde Park?

Naast het recreatiemeer, de speelvelden, het skate terrein en het mooie groen zijn er ook nog andere bezienswaardigheden in dit park. Je vindt hier namelijk ook de Speaker’s Corner en dat is een interessante plek. Hier komen sprekers bij elkaar om in het openbaar hun mening te geven. Dit kan bijvoorbeeld gaan over politiek, religie of cultuur. Het is niet toegestaan om te spreken over de Britse koninklijke familie of het omverwerpen van de regering. Verder vind je in dit park ook Crystal Palace. Dit is een gebouw van staal en glas.

Hoe kun je Hyde park het beste bereiken?

Ten eerste kan je natuurlijk altijd met de fiets gaan. Mocht je geen fiets bij de hand hebben dan is openbaar vervoer een goede optie. Het metrostation Hyde Park Corner is namelijk om de hoek. Dichtbij het Hyde park is ook parkeergelegenheid, dus je zou ook met de auto kunnen gaan.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -