zaterdag, maart 2, 2024

Wat zijn de reismogelijkheden naar het Verenigd Koninkrijk?

Populair

Hoewel het Verenigd Koninkrijk een eiland is, is het een van de makkelijkst bereikbare locaties ter wereld, hetzij door de lucht, over zee of over land (Kanaaltunnel). Om van continentaal Europa naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, moet u het Engelse Kanaal of de Noordzee oversteken. Reizen per schip, trein of bus is een kosteneffectieve en milieuvriendelijke keuze. Omdat er veel rivaliteit is tussen de vele bedrijven, is vergelijken sterk aan te raden. Hieronder vertellen we je wat de reismogelijkheden zijn naar het Verenigd Koninkrijk.

Neem een veerboot van Nederland naar Engeland

Er zijn drie directe veerverbindingen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk. Met DFDS Seaways ga je gemakkelijk naar het Verenigd Koninkrijk. Stap aan boord van het cruiseschip en begin direct met genieten van je vakantie. DFDS Seaways vaart naar verschillende plaatsen in het Verenigd Koninkrijk, waaronder het weelderige groene Schotland. Na de oversteek van IJmuiden naar Newcastle ben je er in minder dan een uur. Een stadsexcursie naar Newcastle, het winkelknooppunt van Engeland, behoort ook tot de mogelijkheden. Nadat je vanuit Nederland bent overgestoken, kun je ook het zuiden van Engeland verkennen. Snelle overtochten naar Dover (22 afvaarten per dag) zijn uitstekend geschikt voor een vakantie in Kent, Cornwall of Wales.

 

  • Hoek van Holland – Harwich (Stena Line)
  • Rotterdam – Hull (P&O Ferries)
  • IJmuiden – Newcastle (DFDS Seaways)

 

De reis naar Harwich is het meest zuidelijk en Newcastle het meest noordelijk.Naast deze verbindingen vanuit Nederland, kunnen vakantiegangers uit Nederland ook denken aan veerboten vanuit België en Frankrijk. De oversteek van Calais is perfect als je niet van lange boottochten houdt.

Reizen via de kanaaltunnel

Een andere reismogelijkheid naar het Verenigd Koninkrijk is reizen met de trein. Noord-Frankrijk en Zuid-Engeland zijn met elkaar verbonden via de Kanaaltunnel. Je kan de tunnel zowel per auto als per spoor verlaten. De tunnel loopt 45 meter de zeebodem in tussen Coquelles (bij Calais) en Folkestone. Reizigerstreinen die vertrekken vanuit Brussel of Parijs zijn hogesnelheidslijnen die snelheden tot 300 km/u kunnen halen. Het reizen met de trein is duurder dan vliegen, maar het is ook aangenamer.

Internationale bussen

De beste methode om naar Engeland te gaan is via de bus. Vanuit een aantal Nederlandse steden kunt u de bus naar Londen nemen. Andere bussen vertrekken vanaf het Victoria Coach Station in Londen naar bestemmingen in Engeland, Schotland en Wales. Deze manier van vervoer is vooral aantrekkelijk als je geen haast hebt, omdat het veel langer duurt dan vliegen met de trein. Het is echter een uniek evenement dat een aanzienlijk bedrag bespaart.

Reis met het vliegtuig

Veel locaties in het Verenigd Koninkrijk hebben directe vluchten vanaf Schiphol en Rotterdam Airports. De reisplanner van VisitBritain kan u helpen bij het vinden en boeken van de beste vluchten.

Ga eilandhoppen

Er zijn veel veerboot routes langs de Britse kust die kleinere eilanden met het vasteland verbinden, met name het Isle of Wight Lands; de volgende diensten zijn beschikbaar: CalMac Ferries Ltd, The Isle of Man Steam Package Co Ltd, Wightlink en Red Funnel zijn enkele van de bedrijven die actief zijn op het Isle of Man.

Reizen met de auto

Er is veel te zien buiten het hoofdpad in Groot-Brittannië, en het is niet zo intimiderend als sommigen zich misschien voorstellen. De meeste Britse chauffeurs zijn hoffelijk en volgen de verkeersregels. De wegen zijn in goede staat. Rijden in het Verenigd Koninkrijk.

Het vervoer in Londen

Het bedrijf Transport For London (TFL) biedt openbaar vervoer in Londen. TFL exploiteert een netwerk van metro’s, bussen, enkele thema bootdiensten, bepaalde treindiensten (DLR) en trams in de zuidelijke buitenwijken. De London Underground is verdeeld in 12 lijnen, die elk hun eigen kleur hebben. De lijnen gaan door het centrum van Londen en vele andere plaatsen. Op de stations hangen plattegronden aan de muren met een overzicht van de lijnen, evenals informatie personeel. Het openbaar vervoer is actief in het centrum van Londen van ongeveer 06:00 uur tot ongeveer 23:30 uur.

 

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -