zaterdag, juni 22, 2024

De weg van Cheddar naar Ashwick

Populair

De B3135 loopt door de Mendip Hills, een Area of Outstanding Natural Beauty, en baant zich een weg door de kliffen en kloven van Somerset. Cheddar, bekend om zijn kaas, wordt ook goed beschermd door landroutes. Automobilisten met gevoel voor avontuur kunnen uitkijken naar het navigeren door de strakke, kronkelende bochten door de prachtige Cheddar Gorge voordat ze het vredige stadje Ashwick bereiken. Hoewel het niet de langste reis is (ongeveer 22 kilometer), zorgt het adembenemende landschap voor een heerlijke vakantie naar het Engelse West Country. Er zijn verschillende andere bezienswaardigheden in de regio, maar geen enkele biedt hetzelfde gevoel van avontuur als een rit door Cheddar Gorge. De cursus duurt ongeveer 30 minuten om te voltooien.

Het steile Wrynose en Hardknott Pass

Wrynose en Hardknott Pass is een prachtig alternatief voor diegenen die een moeilijke reis over de weg willen beginnen. Deze route is niet voor bangeriken, want het bevat enkele van de steilste wegen van het land (Hardknott Pass heeft op een gegeven moment een hellingspercentage van 33 procent).

Degenen die het pad durven te bewandelen, worden beloond met een spectaculair uitzicht op het Lake District, evenals een fantastisch verhaal om te vertellen wanneer ze thuiskomen. Tussen het mooie dorp Eskdale en de stad Ambleside bevat de enkelsporige snelweg (net breed genoeg voor één auto) verschillende bochten. Het passeert ook het Hard Knott Fort, dat vroeger een van de meest geïsoleerde bolwerken van het Romeinse Rijk was. Dit oude monument, gebouwd tussen 120 en 138 na Christus, kan worden bekeken terwijl u uitkijkt over de Romeinse weg en Brougham met Penrith.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -