maandag, februari 6, 2023

Maak een mooie roadtrip door Engeland

Populair

Laat de Britse snelwegen achter je en sta versteld van wat je tegenkomt. Tijdens je volgende roadtrip wachten je prachtige autoroutes in Groot-Brittannië, van bergpassen tot snelwegen langs de kust.

Van Loch Lomond naar Loch Ness

Deze unieke weg wordt algemeen beschouwd als een van de meest iconische autoroutes in het Verenigd Koninkrijk. De A82 begint in Glasgow en gaat noordwaarts de Schotse Hooglanden in, via Loch Lomond voordat je bij Glencoe aankomt. Deze prachtige regio is uitgeroepen tot de meest magnifieke plek in het Verenigd Koninkrijk, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Fans van James Bond zullen de locatie kennen uit de film Skyfall.

Na Glencoe rijdt de A82 over Loch Leven voordat hij bij Fort William aankomt. Vanaf dit weggedeelte is de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, te zien. Fort William is een populaire stopplaats voor avonturiers die de top van de berg proberen te bereiken. Als je over de A82 naar het noorden reist, kom je een ander beroemd Brits monument tegen: Loch Ness. Rijd langs het Loch om te zien of je een glimp kunt opvangen van het legendarische monster van Loch Nes, of stop en geniet van een ontspannen wandeling door de regio om je roadtrip in stijl af te ronden. De overblijfselen van Urquhart Castle, die dateren uit de middeleeuwen, staan majestueus naast Loch Ness. In deze droom verken je 1000 jaar geschiedenis en toekomstige omgeving rond dit prachtige bouwwerk.

De reis van 224 kilometer duurt ongeveer drie en een half uur, maar het is de moeite waard om onderweg op verschillende plekken te stoppen om van de bezienswaardigheden te genieten!

Neem de Military Road

Parallel aan de westkust van het eiland, is de A3055 (ook bekend als de Military Road) een roadtrip die niet te lang moet worden uitgesteld, omdat door kusterosie delen van de weg kunnen verdwijnen! Door aardverschuivingen zijn delen van de weg geleidelijk verkleind tot een enkele rijbaan, en markeringslichten langs de route gaan branden om de weg onmiddellijk te blokkeren als er weer een aardverschuiving plaatsvindt.

Reisgids Groot Brittanië

Haal het maximale uit je vakantie in het Verenigd Koninkrijk en bestel nu een vertrouwde papieren reisgids. Natuurlijk kun je veel informatie opzoeken op je smartphone, maar je geniet simpelweg meer van je excursies en uitstapjes wanneer je eenvoudig én betrouwbare achtergronden leest over al het moois wat de UK te bieden heeft, inclusief restauranttips, wandelingen en tips. Deze reisgids van Capitool krijgt de beste recensies vergeleken met andere reisgidsen en is dan ook onze aanrader tijdens je trip naar Groot Brittanië. 

De A3055 werd halverwege de negentiende eeuw gebouwd als onderdeel van de militaire infrastructuur van het eiland. Het 18 km lange pad, dat St. Catherine’s Point verbindt met Freshwater Bay in het westen, is misschien kort, maar het biedt een verscheidenheid aan prachtige uitzichten en landschappen over de oceaan. Stoppen is toegestaan op de lengte van de weg tussen en Freshwater Bay omdat het een Clearway is, maar er zijn geen officiële parkeerplaatsen waar reizigers mogen stoppen om van het landschap te genieten.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Rondreizen door het Verenigd Koninkrijk

Heb je plannen om een rondreis door het Verenigd Koninkrijk te maken? Laat je dan inspireren met tips van...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -