zaterdag, juni 22, 2024

Engeland: deze films en series werden er opgenomen en op deze plekken

Populair

Vaak dienen weelderige kastelen, prachtige kathedralen en unieke landschappen als achtergrond voor een bekende film. De echte blockbusters zijn vooral gericht op locaties in het Verenigd Koninkrijk. Maar welke film sites in het Verenigd Koninkrijk moet je bezoeken tijdens je vakantie? Ik heb er vijf voor je uitgekozen!

The Favourite

The Favourite, een film over het leven van koningin Anne in het achttiende-eeuwse Engeland, deed zijn naam eer aan en ontving 10 Oscar-nominaties. Hatfield House in Hertfordshire, zo’n 40 kilometer ten noorden van Londen, is het decor voor het kostuum spel. Het is een kant-en-klare decoratie! Een van de canonieke voorbeelden van Jacobijnse architectuur is het statige herenhuis. Het landschap is gebouwd in een tijd dat kosten noch moeite zijn gespaard bij de totstandkoming ervan. Het is een kwestie van passie voor de ogen.

Bohemian Rhapsody

Rami Malek speelde Queen-frontman Freddie Mercury en Bohemian Rhapsody werd een kaskraker. Zowel de film als de artiest maken kans op een Academy Award. Het werd uitgevoerd op een aantal locaties in Londen. Het art-deco Gillette-gebouw in Brentford en Horsey Town Hall in Haringey zijn twee opmerkelijke bouwwerken om te bekijken. Union Street in Southwark komt ook voorbij, hoewel het voor New York is. Het Grand Union Canal in Rickmansworth is een van de mooiste decors in de film.

Tower Bridge, London Bridge, Millennium Bridge en Blackfriars Bridge verbinden Southwark met de meer bekende noordoever van de Theems in het centrum van Londen. Brentford en Haringey liggen iets verder weg in Groot-Londen, maar zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit het stadscentrum. Rickmansworth ligt ten noordwesten van Londen en het duurt 22 minuten om er met de trein te komen vanaf station Marylebone.

Mary Queen of Scots

Mary, Queen of Scots was een Britse monarch die regeerde vanaf 1558. Dit historische drama over de Schotse koningin Mary is opgenomen op verschillende intrigerende en meeslepende locaties in Schotland en Engeland. Genomineerd in de categorieën beste make-up, hairstyling en kostuumontwerp. De opnames zijn gemaakt in East Lothians Seacliff Beach en North Beach, evenals in Linlithgow Blackness Castle (foto). Hardwick Hall, Penshurst Place en Gloucester Cathedral, allemaal in Engeland, dienden als achtergrond.

Tussen 1 april en 30 september is Blackness Castle het hele jaar open, met langere openingstijden. Hardwick Hall is voor het publiek toegankelijk, met uitzondering van maandag en dinsdag. Van 16 tot 24 februari, in het weekend in maart en daarna elke dag van 30 maart tot 27 oktober, is Penshurst Place dagelijks geopend. De kathedraal in Gloucester is het hele jaar open.

Mary Poppins Returns

De grootste oppas aller tijden is terug op het grote scherm! Het hart van de City of London speelt een belangrijke rol. Als een toegevoegde bonus bevat de blockbuster onder andere de Big Ben, Buckingham Palace en Tower Bridge. Ook zonder Mary Poppins zijn dergelijke locaties al jaren populair bij toeristen.

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -