woensdag, mei 22, 2024

Schotland: deze films en series werden er opgenomen op deze plekken

Populair

Schotland is adembenemend mooi. Honderden filmmakers hebben het Schotse platteland al geïdentificeerd als de ideale setting voor hun projecten. En je hebt het niet alleen over een paar films. Hoe zit het bijvoorbeeld met Harry Potter, James Bond en The Da Vinci Code? Ben je benieuwd naar de filmlocaties in Schotland? Je kunt het hier vinden.

Welke films werden opgenomen in Schotland?

Niet alle films en shows op deze lijst zijn volledig in Schotland opgenomen. Sommige zijn dat wel, maar veel scènes in films en tv-shows worden meestal opgenomen in verschillende landen. Schotland, Engeland en/of Ierland worden bijvoorbeeld vaak gecombineerd. Als gevolg hiervan hebben we films en shows toegevoegd die niet volledig in Schotland zijn opgenomen, maar wel heel veel verbluffende Schotse momenten bevatten. Dit zijn vaak de mooie beelden die de interesse van mensen in Schotland wekken. We beginnen met Schotse films:

Outlaw King

In 2018 kwam de Schotse film Outlaw King uit. Robert the Bruce, die in de 14e eeuw tot koning van Schotland werd uitgeroepen, is de hoofdpersoon van het verhaal. Na een verrassing invasie door de Engelsen, worstelt hij om de controle over zijn land in de film terug te krijgen. Isle of Skye, Linlithgow Palace, Glasgow Cathedral, Blackness Castle, Craigmillar Castle, Doune Castle, Dunfermline Abbey, Glen Coe en Loch Lomond behoren tot de locaties in Schotland waar Outlaw King werd gefilmd. Niet alleen werden scènes uit Outlaw King opgenomen in Schotland, maar ze werden ook opgenomen in Northumberland, Engeland.

Braveheart

Braveheart werd in 1995 op het grote scherm uitgebracht. Mel Gibson speelde William Wallace, een 13e-eeuwse Schotse held die Schotse clans verenigde om hun weerstand tegen de Engelsen te versterken. Of het verhaal volledig waar is, is een kwestie van discussie. Wat wel bekend is, is dat het een adembenemende video is vol adembenemende beelden van de Schotse Hooglanden. Braveheart’s “landelijke” scènes werden meestal opgenomen in Glen Nevis (foto), aan de voet van Ben Nevis. Het Engelse York was Trim Castle in Ierland. De meeste gevechten vonden ook in Ierland plaats. Als veel mensen aan Schotse films denken, is dit de eerste die in je opkomt.

Welke series werden opgenomen in Schotland?

Schotland is niet alleen een geweldige filmlocatie, maar het is ook een populaire plek voor het opnemen van (delen van) tv-shows. Er zijn namelijk een aantal series die grotendeels hier zijn opgenomen.

Outlander

Outlander is zonder twijfel de bekendste Schotse televisieserie van dit moment. Zelfs als de plot zich in latere seizoenen in Amerika afspeelt, is het misschien de enige serie die volledig in Schotland is opgenomen. Omdat er te veel Outlander-filmlocaties zijn om op deze pagina op te nemen, hebben we er een nieuw artikel over geschreven: Outlander-filmlocaties. Plant u een reis naar Schotland, maar wilt u in de buurt van Edinburgh verblijven? Daarnaast zijn er verschillende Outlander-filmlocaties in de regio Edinburgh.

 

- Advertentie -
- Advertentie -
Ook interessant

Thee drinken in het Verenigd Koninkrijk: dit moet je erover weten!

Wat drink je als je in het Verenigd Koninkrijk bent? Het antwoord is simpel: thee. De Britten drinken deze...
- Advertentie -

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -